Social

Barem de corectare la limba si literatura romana – Bacalaureat 2012

Peste 170.000 de absolventi ai clasei a XII-a au sustinut astazi, 2 iulie 2012, prima proba scrisa a Examenului de Bacalaureat, cea la limba si literatura romana.

Proba a fost structurata pe 3 subiecte care sa evidentieze bagajul de cunostinte al elevilor, acumulat pe parcursul anilor de scoala. La primul subiect candidatii au trebuit sa raspunda la cateva intrebari de vocabular si teorie literara pe baza unui fragment de  Mateiu Caragiale, “Craii de Curte-Veche”.

La al II-lea subiect, liceenii au trebuit sa argumenteze un text pornind de la afirmatia lui Lucian Blaga “Nu e de ajuns sa ai mari calitati; trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost”.

Al III-lea subiect le-a oferit absolventilor de clasa a XII-a posibilitatea alegerii dintr-o arie larga de alternative. Acestia au avut de elaborat un eseu despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu.barem de corectare bac 2012 lb romana Barem de corectare la limba si literatura romana   Bacalaureat 2012

 barem de corectare bac 2012 lb romana2 Barem de corectare la limba si literatura romana   Bacalaureat 2012

Comenteaza

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>